Korsika nr 1

Korsika och Il Rousse (den röda ön).

Den första bilden är vy av den underbara utsikt vi hade från vårt hotellrum.



Vi bodde på ett hotell som hette Napoleon Bonaparte och det var förr i tiden ett slott.
Som ni säkert vet föddes Napoleon på Korsika 1769 och det är något korsikanerna är mycket stolta över.
 
Första kvällen vi var där var det bröllop på hotellet.
Det var en av de äldsta och mest inflytelserika familjerna som hade ordnat detta. Lite av en maffiafamilj berättade en av personalen på hotellet.
Jag kunde inte låta bli att ta ett foto och tittar man noga så ser de äldre männen precis ut som maffiabossar med dyr kostym och en fet cigarr. Typ som Al Pacino i Gudfadern.



En annan sak som var kul med Korsika var att de väldigt ofta drack en liten aperitif före maten och en digestif efteråt. Apertifen är oftast en likör och är till för att stimulera hungern och sätta fart på smaklökarna. En som vi fick smaka hette Cap Corse L.N Mattei och den var supergod.
Det är en vinbaserad aperitif som är smaksatt med örter från Korsika. Örterna växer över nästan hela ön och kallas för makisen. Makisen består av flera tusen olika sorters örter och buskar och doftar underbart. Napoleon sa att han kunde lukta sig tillbaka till Korsika på grund av makisen.
Digestifen ska däremot vara bra för matsmältningen enligt öborna och är oftast litet starkare,
ungefär som våra nubbar.
På bilden är det en digestif som vi blev bjudna på, den var stark och inte särskilt god men den la sig som sammet i magen.



Den sista bilden föreställer ett monument över Pasquale Paoli. Han var Korsikas stora frihetskämpe och grundade även staden Il Rousse år 1759.


Kommentarer
Postat av: Prinsessmamman

Härligt med semester och miljöombyte, för det måste varit därför ni reste! Värmen har vi ju för en gångs skull haft här hemma också! I torsdags var det ju så varmt så man bara fanns i värmen. Som den varmaste utlandssemester! Härligt! Idag blåser det desto värre... bara för jag köpt ny bikini antagligen...=(

Postat av: rumbaqueen

Att komma bort, se en massa nytt och bara vara med familjen var en av anledningarna att vi åkte. Det var underbart och varmt och det var skönt att komma hem till ett lika varmt Sverige.

2006-07-10 @ 06:52:42
URL: http://rumbaqueen.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback