Korsika nr 4

På Korsika hade de underbart god mat och vi åt lunch ute varje dag och middag på hotellet om kvällarna. Just denna gången har W beställt in grillad tonfisk. Den var gudomlig och det är kul att han vågar testa nya maträtter. Sam kör ett säkert kort och äter kycklingspett. 
   
En rolig sak som hände just på denna resturangen var att när vi skulle beställa in efterrätt
(2 kulor vaniljglass per person) såg servitören ut som ett levande frågetecken och föreslog en massa andra desserter. Vi stod på oss och tillslut gick han för att fixa vår glass. När han väl kom tillbaka hade han en skål med 2 kulor glass och 8 skedar. Vi började såklart asgarva och förstod varför han hade sett så frågande ut när vi beställde. Efter en snabb utredning av språkförbistringen fick vi en skål med glass var.

Eftersom havet bara låg tre minuter från hot3ellet så blev det att vi gick dit varje dag och badade.
Det var för det mesta vindstilla och inga vågor men när färjag till Nice kom in blev det lite liv i vattnet. Jättekul tyckte både barnen och jag.
   
Ett par hundra meter ut från stranden låg det en massa jättefina segelbåtar och lite sugen på att skaffa sig en egen det blev i alla fall jag.

En bit bort på strandpromenaden stod ett monument över de korsikanska söner som hade strukit med under de två världskrigen.


Den sista bilden är på de otroliga klipporna, mjuka och böljande precis som havet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback