Flyttbart / Mobilt

Vad är mer flyttbart än kryddor?
 
Några små klipp med saxen, ettpar steg in i köket, några hack med kniven, lite nypande med fingrarna ochvips så har man flyttat dofterna och smakerna från krukan till maten. Senare flyttas de även in i munnen, ner i magen etc.
30707-177
Timjan, oregano, bladpersilja, dill och gräslök.

Tisdagstemat på en Torsdag. Jaja, dagarna börjar ju i alla fall på samma bokstav.Perenner

Jag har i dagarna tre varit på en perennkurs här i Gbg.
Mina förväntningar på kursen var att jag skulle bli lite visare om hur man kan kombinera och komponera med olika växtmaterial, lite ny växtkännedom samt att få inspiration till att göra nya egna rabatter i mitt område.
Den första dagen pratade vi mycket om olika extrema miljöer som stäpp-planteringar, sumpmarksplanteringar och stamp- och tramptåliga planteringar.
Det gav en del nya infallsvinklar och vad för slags växter man kan använda till det. Men av erfarenhet (inte så lång men ändå) så skulle dessa sorters planteringar fungera speciellt bra i bostadsområden. Anledningen till det är att de allra flesta hyresgästerna inte har någon särskilld växtkunskap och skulle pga det inte se det vackra i de växter som används till denna sortens planteringar.
Min erfarenhet är nämligen att de allra flesta vill ha rabatter där det prunkar av blommar hela sommaren och det gör inte på stäpp-, sump- eller tramprabatter.
Andra dagen pratade vi om det vanliga utbudet av perenner och tråkigt nog kändes det som att jag hade hört allt som sades tidigare. Vi hade dock en gruppövning att sätta ihop en perennplantering och den gav en del intressanta diskussioner.
Den tredje dagen pratade vi om nyheter i perennvärlden. Det var bra och gav en del nytt  att prova.
Till sist gick vi ut i området och tittade på några av de befintliga planteringarna som fanns där och det vi skulle ha i huvudet när vi vandrade runt var vad vi skulle göra för att förbättra rabatten. Vad vi skulle tagit bort och satt vad vi skulle ha satt dit istället.
Det var rätt så bra och vi fick i hemläxa att hädanefter alltid tänka så när vi stod framför en plantering.

Jag har även varit och dansat idag, det är ju torsdag. Tyvärr fick jag dansa själv eftersom PK var tvungen att åka och hämta och koka kräftorna som vi ska smaska i oss imorgon.
Jag tränade själv på cha-chan och rumban och det var nog ganska bra för jag litar alldeles för mycket på att PK kan vår koreografi och nu var jag tvungen att tänka till själv ock faktiskt lära mig den utan honom.
Jag träffade även Danstanten där. Hon hade privatlektioner i bugg med LS. Det var kul för det är inte särskilt ofta jag har träffat nåon vars blogg jag läser.
Hoppas att hon var nöjd med LS, jag har ju berömt honom för henne innan.

Sist men inte minst så spottade jag 098 idag. 

Macro

Hittade en sida med tisdagsteman.
Det inspirerade mig och här är mitt bidrag för förra veckan, lite sent men ändå.
30707-176

Ett regnigt Liseberg

Gårdagens besök på Liseberg var vått.


När vi åkte dit duggade det bara lite men när vi köpt åkband och börjat leva livet bland karusellerna öppnade sig himlen. Det öste ner utan slut.

I början försökte vi hålla oss under tak och förbli så torra som möjligt men tillslut så bestämde vi att det inte spelade någon roll hur blöta vi blev.

Vi åkte som galningar i 1 ½ timma i ösregn, blev dyngsura och sen åkte vi hem.

Det som var bra med regnet var att det knappt var någon kö alls, det var bara att knalla in och sätta sig och njuta av åkturen.


En sak som var häftig med regnet var att när vi åkte uppskjutet så uppstod en häftig effekt. Precis när man var högst upp och vände för att svischa ner igen åkte man lite snabbare än regnet och man kunde se varenda liten droppe individuellt.

Det kändes som om tiden stannade upp en liten stund och som om allt skedde i slow motion.

 Jag och W åkte den flera gånger i rad bara för att kolla på regnet.


När vi kom hem gjorde vi varm choklad och ostfrallor, en klassiker när man är kall och frusen.
 

Om det nu regnar när ni är på Liseberg eller något annat nöjesfält där de har en attraktion typ uppskjutet så rekommenderar jag att ni åker den och njuter av tidens lilla stopp.


Foten

Jag har ju helt och hållet glömt bort att berätta och visa hur slutresultatet av min fotoperation gick.
Men bättre sent än aldrig.
Jag är jättenöjd med hur det blev. Jag kan ha vilka skor jag vill, gå i höga klackar en hel kväll utan att få ont. Stortån har blivit lite kortare än innan men vad gör det, jag gillar mina fötter nu. Förrut hade jag lite komplex för den vänstra pga min Hallux Valgus. Nu går jag utan problem i sandaler och andra skor där tårna syns.
30707-174
Tån är rak och knölen mindre

30707-175
och ärret syns knappt längre.


Kalas x 2

Idag är det stora kalasdagen hos oss.
Både W och Bubba har haft kalas. Detta året var det biokalas som gällde och båda två valde att ta med sina kompisar för att se på
Gustav 2. Som tur var på olika tider annars skulle det nog blivit livat i salongen.

Nu ska jag ta igen mig en stund för att senare göra en röjning hemma. Det har blivit lite väl stökigt här och på fredag är det ju kräftskiva och då får det ju vara lite ordning och reda.

Imorgon ska vi gå på Liseberg och åka så mycket vi bara hinner.
Det är tur att både jag och W älskar att åka karuseller och bergbanor för Bubba och mannen är inte lika pigga på det. Dom två håller sig till de lugnare attraktionerna för annars blir de gröna i sina ansikten.

Dansande kräftor?!?

Igår var det latinträning igen.
Det är skönt att terminen har kommit igång så att vi får träna mer regelbundet för sommarens bristfälliga träning har gjort att vi lätt slarvar med viktiga detaljer.
 
Igår dansades det cha-cha och rumba och nu känns det som stegen i de nya koreografierna börjar sitta och vi kan börja tänka på tekniken mer. Vi ska boka in lite privatlektioner i de flesta av de tio danserna för att få ordentlig hjälp med vad just vi ska tänka på.
 
Vi var även med på drop-in kursen och dansade lite vals och quickstep.
Efter träningen pratade vi om kräftskivan som vi har tänkt ha nästa helg. PK har lovat att fixa fram kräftor till ett bättre pris och jag har ställt min lägenhet till förfogande.
Men jag har aldrig haft en kräftskiva och har bara varit på en i mitt långa liv så jag vet inte riktigt vad som hör till, vad det är som måste finnas på bordet förutom kräftor och snaps.
Eller, det kanske är det enda som behövs?

Efter dansen skulle de andra till Henriksberg för att dansa salsa men jag hade redan bestämt mig för att tillbringa kvällen med mannen så jag passade denna gång.
LS erbjöd sig att köra hem mig, snällt av honom, men jag hade egen bil så jag avböjde den skjutsen. Han fick en kram som tack för att han hade frågat, han brukar nämligen inte köra sina ’elever’ hem.
Jag får väl hoppas att han betraktar mig lite som en vän och inte bara elev. Vi har ju ändå känt varandra ett bra tag och både varit och badat, ätit räkor och gått ut och dansat tillsammans.

Jag måste också berätta att igår hade vi prisutdelning på mitt jobb.
Det var kretsloppskontoret som hade anordnat en tävling i vem som hade stans bästa soprum och det blev ett av de soprummen (miljökullarna) som finns i det området där jag jobbar.
Stolta blev vi såklart och det är roligt att den tid och det arbete jag lägger ner på att informera hyresgäster om sortering och att hålla rent och snyggt i soprummet ger resultat.


30707-173Nytt

Äntligen har jag spottat 097.
Jag har letat länge men alldeles nyss såg jag den.

Överraskning

Ikväll tänkte jag överraska W med att åka till Liseberg och kolla på BWO.
De spelar nämligen där klockan 20.
Han blir nog glad för det är ett av hans favoritband just för tillfället.

Min favoritlunch

Jag älskar sushi.

Det är den perfekta lunchen. Man blir lagom mätt och så känner man sig hälsosam också.
Det är även den perfekta panikmaten att äta när man är sen från jobbet och inte hinner slänga ihop något hemma innan träningen. 
Som sagt man blir precis lagom mätt och kan träna utan att få håll eller känna sig slö, som man gör ibland efter middan.
Det finns en massa bra
sushiställen i Göteborg och en av mina favoriter är den som ligger bredvid frölunda torg. Där gör dom lagom stora bitar och inte klossar som det är på en del andra ställen.
Det absoluta favorit pålägget på mina nigiri är tonfisk men laxen skippar jag helst.
Som lunchställe brukar jag besöka Bizen som ligger en liten bit ifrån mitt jobb, där serveras det också grymt god sushi.

Brännö brygga

Efter jobbet igår sov jag ett par timmar och det var välbehövligt eftersom jag bara fick 3 ½ timmars
sömn natten innan.
Pigg som en lärka vaknade jag och tog en dusch, målade ögonfransarna och sedan hoppade jag upp på mitt vrålåk (en cresent streetcykel).
En kvart senare var jag nere i långedrag och hemma hos en av mina nyfynna dansvänner,
JW och hennes familj. Där skulle det ätas räkor innan färden till brännö och det smakade smaskens.
LS var också där och vi försökte övertala honom att följa med ut och det drog nog ganska mycket i hans danstarm men tillsist beslöt han sig för att stanna hemma och jobba istället.
Han hade visst några möhippor att förbereda tills imorgon.

När vi väl kom ut till brännö var det snabba steg upp på dansbanan.
Jag dansade i princip hela kvällen och vilade på sin höjd 5 låtar. Mycket vals och foxtrot blev det men även en och annan bugg. De spelade till och med ett par sambalåtar och nån jive.
Vi hade underbart roligt och det var lite synd att detta var sista gången på brännö för denna sommaren.
På hemvägen pratade vi om att ha kräftskiva och PK erbjöd sig att fixa fram kräftor. Han kände visst någon som fiskde. Jag ställde vår lägenhet till förfogande och JW skulle fixa vin.
Vi ska kolla intresset hos de andra danstokiga på drop-in kursen på torsdag. Hoppas att det är fler som vill så att det blir av.

På måndag är det även sista salsan på liseberg och då ska jag och JW och förhoppningsvis några fler dit och svänga loss. Jag hoppas bara att min älskade lillebror kan köra Samvise till fotbollsträningen, den krockar nämligen precis med salsan.  Men han brukar ställa upp ooch köra/passa barnen om han kan.

Idag ska jag tvätta och städa, blää, men det behövs och mannen ska ha hit folk i kväll för att spela Risk så då kan det ju vara lite ordning.

Yo yo boomschackalack

Äntligen är det fredag och jag har bara 20 minuter kvar att jobba denna veckan.

Igår var jag på Henriksberg och salsade loss och idag ska jag och dansa på Brännö brygga.
Resten av helgen blir nog lugn och skön och ska tillbringas med mannen och barnen.
Vi har knappt setts denna veckan för jag har jobbat, tränat och socialdansat,
mannen har jobbat, jobbat och sovit och barnen har varit hos farmor och farfar.
På måndag börjar skolan igen så då ska jag på upprop med W och Sam och sedan blir det saftkalas på skolgården.

Lugn och ro.

Koll in denna.
Min absoluta favoritskulptur i alla kategorier.

30707-160

Jag blir fylld av ett stort lugn när jag ser den.

Jobba är kul...

Detta skrevs igår. Jag glömde bara att publicera det då.

Nedrans, attans, järnspikar, sjutton etc, etc,etc.

Imorgon ska jag till jobbet igen.
Semestern är slut, den som just hade börjat. Tänk att 4 veckor kan gå så fort.

Bläääää...

Nä skärpning för böveln.
Jag gillar mitt jobb och går dit med nöje, men varför måste det vara så motigt just den första
 dagen efter semestern. Kan inte nån hitta på något så att man slipper just den där första jobbdagen.

Klockan ringer vid 05.40 och då ska jag hoppa ur sängen med ett leende på läpparna och tänka på vilken underbar dag det är och att jag får pyssla med mina blommor och blader igen.

Jag ska börja att tänka på de 2 x 4 minutrarna när man ska tänka positiva saker och se glad och lycklig ut.
De tillfällena är:
På morgonen precis när man vaknar och stiger ur sängen. Bara glada tankar om hur härligt det är att vakna och hur underbar dagen kommer att bli.
När man kommer till jobbet. Glatt säga godmorgon och bara vara vänlig och se glad och pigg ut.
När man kommer hem till sin familj. Att glatt säge hej och fråga om dagen har varit bra och visa att man är intresserad och tycker att det är roligt att få veta vad ens familjemedlemar har haft för sig inder dagen. Skälla för att det ligger jackor slängda i hallen kan man göra senare.
Den sista men den viktigaste för att man ska klara av den första är att, när man har lagt sig för att sova, tänka på vilken bra dag det har varit och hur härlig nästa dag ska bli.

Gör man detta så blir alla runt omkring lite gladare och positivare och det smittar såklart
av sig på en själv också.
 
Jag har provat så jag vet.
Jag behöver bara ta mig i kragen och göra det lite mer regelbundet, jag har slarvat en del med det de senaste månaderna nämligen. 

Camp Gala 2006

Jag har varit på läger i helgen.

Ett dansläger som dansskolan jag tränar på arrangerar för fjärde året i rad och som, enligt dem,
är det största i sitt slag i Sverige.
Att det var stort kan jag intyga. 150 elever, 11 lärare och 10 extra vuxna som stod för mat och lite annat. Lägret höll på från i fredags tills idag och dagarna var fullspäckade med danslektioner.

Eftersom jag håller på med 10-dans så låg fokuset på mina lektioner på just 10-dans. Men vi hade även lektioner med både jazz, hiphop,
lindy hop, salsa och drama. Allt anpassat för att vi skulle kunna ta tillvara på våra nya kunskaper i våra egna danser.

På kvällarna hände det en massa roliga saker som en båttur med pirattema, en soare, ett beachparty och partydans såklart. Det dansades en massa olika partydanser som hade hittats på för tidigare års läger och detta årets dans var linedance- och hiphopinspirerad och var skitkul.
Det är så härligt att bara få ge järnet och släppa loss och veta att alla är lika tokiga.

Det är svårt att beskriva i ord hur lärorikt och roligt det var och hur mycket bättre vi dansare har lärt känna varandra men jag har redan bestämt att jag ska vara med nästa år igen. 

Det är grymt att vara på läger som elev även som vuxen.

Skåne

I söndags åkte jag och barnen till skåne dit min storebror emigrerat efter att ha träffat kvinnan i hans liv.
Nu bor dom och deras son i ett litet trevligt hus bland skog och åkrar en bit utanför Hörby.
Vi hade det trevligt och tog det väldigt lungt.

    

En del hoppande på deras stora studsmatta blev det dock och en badtripp till havet.
Jag som alltid har fått för mig att deras hus låg mitt i skåne blev lite förvånad när det bara tog 15-20 minuter att köra till havet. Vi badade i Hanöbukten och det var en enormt lång sandstrand.
Det var även grymma vågor där, ½ - 1 meter höga fasten det bara fläktade lite.
För att få såndana vågor hemma på smitten ska det blåsa rejält mycket och då är det ju inte en enda Göteborgare som får lust att bada. 
Igår när vi kom hem åkte jag nästan bums till Liseberg och var med och dansade rumba cha-cha och salsa. Det var kanonkul.
Idag ska jag, mamma, brorsan,Johan och några fler till packhuskajen och kolla på squaredansuppvisning, dricka öl och dansa bugg eller vad det nu blir för något.

Balkongen

Mina älskade pelargoner som har gjort att vi denna sommaren kan använda borden på balkongen.
Jag måste fixa nått annat att ställa dem på tills nästa sommar.


         

30707-167

Akvariet

Vill bara visa hur långt jag kommit med akvariet.
Lite nya växter, stenar och fiskar har jag haft i.
Nästa månad blir det lite fler fiskar, ciklider är lite dyrare än vanliga sällskapsfiskar nämligen.
Jag och barnen valde att inrikta oss på ciklider från
Malawisjön.

30707-168Golvprydnader

Har du svårt att hitta en läcker matta att lägga på vardagsrumsgolvet så kan du sluta leta nu.
Jag har hittat en som passar i alla hem.
Kolla in
denna länken.

Visst var den cool.